Gyümölcsökkel is finom.vkuslandia
Hozzávalók
A tésztához
- 30 deka liszt
- 1 mk. só
- 1.5 deci langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 deka friss élesztő
- 3 deka vaj felolvasztva
- 1 darab tojás enyhén felverve
- 1 darab tojás a kenéshez
A töltelékez
- 25 deka tehéntúró
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 1 marék mazsola
- 5 deka cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 darab tojássárgája
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit keverd el és tedd félre.
Egy kanál cukorral egy kis tejben futtasd fel az élesztőt, majd ezek után egyszerűen gyúrd össze a tészta összes alapanyagát, és langyos helyen adj neki 45 percet.
Formázd kis bucikra, majd azokat is pihentesd negyedórán át. Kissé nyomkodd le egy pohár aljával mindegyiket, töltsd meg a túróval, majd kend le tojással és süsd fél órán át.