Kelt tésztás ökörszem – túróval szeretjük a legjobban, egy nagy adag vaníliás-barackos ragu mellett

Egy jó kis túrós édesség bármikor jöhet, és ha éppen nagy adag kelt tészta készül, a kakaós csiga és a töltött húsos batyuk mellett ebből is mindig ki kell sülni egy adagnak.

Gyümölcsökkel is finom.
Gyümölcsökkel is finom.vkuslandia

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 deka liszt
  • 1 mk.
  • 1.5 deci langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 deka friss élesztő
  • 3 deka vaj felolvasztva
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 darab tojás a kenéshez

A töltelékez

  • 25 deka tehéntúró
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 marék mazsola
  • 5 deka cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit keverd el és tedd félre. 

Egy kanál cukorral egy kis tejben futtasd fel az élesztőt, majd ezek után egyszerűen gyúrd össze a tészta összes alapanyagát, és langyos helyen adj neki 45 percet. 

Formázd kis bucikra, majd azokat is pihentesd negyedórán át. Kissé nyomkodd le egy pohár aljával mindegyiket, töltsd meg a túróval, majd kend le tojással és süsd fél órán át.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek