A Jóbarátok beledobálós desszertje: a trifle látványos és könnyű

Ez volt az a fogás, amit a Jóbarátokban Rachel véletlenül egy kevés marhahússal bolondított meg, amikor a szakácskönyv lapjai összeragadtak. Valójában egy remek és nagyon jól variálható desszert. Általában inkább édes hozzávalók kerülnek bele, azokkal az íze kevésbé izgalmas, de legalább biztosra mész vele.

Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá.
Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá.bloodstone

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 hagyományos csomag babapiskóta
  • 50 deka friss eper felkockázva
  • 5 ek. eperlekvár
  • 2 nagy ek. vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.3 dl amaretto
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 6 ek. cukor
  • 1 tk.
  • 0.5 liter tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felét az eperrel és lekvárral melegítsd össze, a tejszínt verd fel. Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá. 

A pudingport a tejjel keverd el, majd add hozzá a cukrot, vaníliát és a sót, majd kis lángon keverd besűrűsödésig. Ha levetted a tűzről, kicsit hagyd hűlni, majd add hozzá a maradék vajat és a mascarponét is. 

A főzőtejszínbe mártogasd a piskótát, majd kezdd el rétegezni egy nagy tálban. Erre mehet a krém, majd az eper, és utána újabb réteg következzen. 

Az amarettóval elkevert tejszínnel a tetején tálald, és ha szeretnéd megbolondítani egy kicsit, rumos meggyet is kanalazz rá. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek