Hozzávalók 4 személyre
- 1 hagyományos csomag babapiskóta
- 50 deka friss eper felkockázva
- 5 ek. eperlekvár
- 2 nagy ek. vaj
- 2.5 dl tejszín
- 0.3 dl amaretto
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 6 ek. cukor
- 1 tk. só
- 0.5 liter tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 nagy ek. mascarpone
Elkészítés:
A vaj felét az eperrel és lekvárral melegítsd össze, a tejszínt verd fel. Ha karácsonyi hangulatban készítenéd, egy kis gyömbért, fahéjat és szerecsendiót is adj hozzá.
A pudingport a tejjel keverd el, majd add hozzá a cukrot, vaníliát és a sót, majd kis lángon keverd besűrűsödésig. Ha levetted a tűzről, kicsit hagyd hűlni, majd add hozzá a maradék vajat és a mascarponét is.
A főzőtejszínbe mártogasd a piskótát, majd kezdd el rétegezni egy nagy tálban. Erre mehet a krém, majd az eper, és utána újabb réteg következzen.
Az amarettóval elkevert tejszínnel a tetején tálald, és ha szeretnéd megbolondítani egy kicsit, rumos meggyet is kanalazz rá.