Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

Ha szereted a füstös aromákat, grillezd néhány percig faszenes grillen.
Ha szereted a füstös aromákat, grillezd néhány percig faszenes grillen.karamba70

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
  • 2 kis marék dió durvára törve
  • 25 deka sajtkrém
  • 8 deka reszelt parmezán (vagy gorgonzola)
  • 500 g. felezett őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst fűszerezd be alaposan, majd olajjal kend meg és dobd a kontakgrillbe 5-7 percre. 

Ha megsült, vágd apró kockákra, és egy közepes tálban egyszeűen keverd össze a többi hozzávalóval. Sózd és borsozd a tölteléket, majd kanalazd a barackok közepébe. Barackot szezonon kívül is tudsz vásárolni konzerv formájában, így ez a finomság bármely évszakban elkészíthető, a hibázás lehetősége pedig nulla.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek