Alul ropogós, felül krémes: ünnepi, tojáslikőrös sajttorta

Íme a hagyományos sajttortának egy különleges változata.

Egy kis tejszínnel a tetején a legfinomabb.
Egy kis tejszínnel a tetején a legfinomabb.gkrphoto

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 15 dkg vaníliás keksz összetörve
  • 3 ek. puha vaj
  • 1 ek. porcukor
  • 1 mk.

A krémhez

  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 nagy ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tojáslikőr
Recept idők

Elkészítés:

1. A kekszes alap hozzávalóit egy aprítógépben keverd morzsásra, majd nyomkodd egy kisebb tortaformába.

2. A krém hozzávalóit akár ugyanebben az eszközben mixeld krémesre, majd locsold a tésztára.

3. 170 fokos sütőben, 45 perc alatt süsd készre gőzben, majd jéghidegen tálald. Ha még különlegesebb változatban készítenéd el, vaníliás tejszínhabot kanalazz a tetejére!

TIPP: Ha nincs gőzölős sütőd, egy vízzel teli tepsivel együtt melegítsd elő a sütőd. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek