Egy kis tejszínnel a tetején a legfinomabb.gkrphoto
Hozzávalók
Az alaphoz
- 15 dkg vaníliás keksz összetörve
- 3 ek. puha vaj
- 1 ek. porcukor
- 1 mk. só
A krémhez
- 12 dkg cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg natúr krémsajt
- 2 nagy ek. liszt
- 2 db tojás
- 2 dl tojáslikőr
Elkészítés:
1. A kekszes alap hozzávalóit egy aprítógépben keverd morzsásra, majd nyomkodd egy kisebb tortaformába.
2. A krém hozzávalóit akár ugyanebben az eszközben mixeld krémesre, majd locsold a tésztára.
3. 170 fokos sütőben, 45 perc alatt süsd készre gőzben, majd jéghidegen tálald. Ha még különlegesebb változatban készítenéd el, vaníliás tejszínhabot kanalazz a tetejére!
TIPP: Ha nincs gőzölős sütőd, egy vízzel teli tepsivel együtt melegítsd elő a sütőd.