Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. szójaszósz
  • 40 deka füstölt tofu
  • 3 ek. olaj
  • 15 deka hámozott őszibarack
  • 20 deka ananász felkarikázva
  • 20 deka alma felkarikázva
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 ek. méz
  • só és bors ízlés szerint
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd össze a mézzel, adj hozzá egy kis sót, citromlevet, majd tedd félre.

A tofut locsold meg egy kevés szójaszósszal, majd forgasd meg olajban az összes hozzávalót és grillezd meg. Ha ezzel megvagy, a gyümölcsöket locsold meg a mézes öntettel, a tofut pedig alaposan szórd meg frissen tört borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek