Thai larb a neve.Nirut Punshiri
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka darált pulykahús
- ízlés szerint só, bors, csili
- 1 csokor citromfű apróra vágva
- 1 csokor koriander apróra vágva
- 1 csokor menta apróra vágva
- 25 deka (vaj)retek apróra vágva
- 1 szál uborka kockákra vágva
- 1 darab lila hagyma apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek. halszósz
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. barna cukor
- 4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A halszószból, a citromléből, a cukroból és az olajból keverd ki a salátaöntetet, majd töltsd két kisebb tálba. A húst fűszerezd be és a fokhagymával egyszerűen süsd meg az olajon, majd ha langyosra hűlt, keverd el a többi hozzávalóval és locsold meg az öntettel. Frissen reszelt lime-héjjal a tetején a legfinomabb.