Magyaros tepertőkrémmel készülünk a Márton-napra

Amíg nem próbáltad ki, el sem tudod képzelni, mennyit dob ezen a remek kencén a füstölt paprika. Ha szereted a csípőset, ez az a fogás, amiből nem hiányozhat egy kis kanál Cayenne-csili sem. Ezt a csilifajtát a boltok polcain Cayenne-borsként találod meg, ne kérdezd, miért, tedd a polcra a világ többi furcsasága közé, és vásárolj egy kis zacskóval ebből az enyhén csípős fajtából.

Paprikával még finomabb, de egy kevés aszalt paradicsom is jól illik a krémbe.
Paprikával még finomabb, de egy kevés aszalt paradicsom is jól illik a krémbe.Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. füstölt paprika
  • 20 dkg tepertő
  • 1 nagy ek. mustár
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót dobd egy erős aprítógépbe és keverd krémesre, majd adj neki szobahőmérsékleten egy félórát. Kenyérrel, kaláccsal és rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb. Ha libából van a tepertő, úgy azt a közelgő Márton-napi vacsorán fel is szolgálhatod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek