Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

Friss zöldségekkel és salátával is készülhet.
Friss zöldségekkel és salátával is készülhet.Tom Penpark

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 darab rizspapírtészta
  • 25 deka garnélafarok
  • 15 deka rizstészta
  • 1 közepes darab sárgarépa apró csíkokra vágva
  • 10 deka káposzta lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, csili, szójaszósz, gyömbér, fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizstésztát forrázd le, majd tedd félre. Ha ezzel megvagy, egy wokban, a forró olajon süss össze néhány perc alatt a rizspapíron kívül minden hozzávalót, és hagyd kihűlni. A rizslapot mártsd vízbe, és hagyd benne fél percen át, amíg kicsit meg nem puhul. Egy tiszta konyharuhát rakj magad elé, arra mehet az áztatott lap. Töltsd meg egyenként mindegyiket, majd szorosan tekerd fel. Friss zöldségekkel is finom, ha így készítenéd, akkor csak a garnélát süsd meg az olajon.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek