Friss zöldségekkel és salátával is készülhet.Tom Penpark
Hozzávalók 2 személyre
- 15 darab rizspapírtészta
- 25 deka garnélafarok
- 15 deka rizstészta
- 1 közepes darab sárgarépa apró csíkokra vágva
- 10 deka káposzta lereszelve
- ízlés szerint só, bors, csili, szójaszósz, gyömbér, fokhagymapor
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A rizstésztát forrázd le, majd tedd félre. Ha ezzel megvagy, egy wokban, a forró olajon süss össze néhány perc alatt a rizspapíron kívül minden hozzávalót, és hagyd kihűlni. A rizslapot mártsd vízbe, és hagyd benne fél percen át, amíg kicsit meg nem puhul. Egy tiszta konyharuhát rakj magad elé, arra mehet az áztatott lap. Töltsd meg egyenként mindegyiket, majd szorosan tekerd fel. Friss zöldségekkel is finom, ha így készítenéd, akkor csak a garnélát süsd meg az olajon.