Banánnal és tahinivel is készíthetsz reggeli zabpelyhet, mutatjuk, hogyan!

A szezámmag ízét csempészi az ételekbe a klassz tahini, amit nem csak a hummuszba keverhetsz. A reggeli zabkásádban is remek lesz, zsírtartalma miatt ráadásul sokáig eltelít és jó ideig nem leszel éhes utána.

Tahini helyett mogyoróvajat is használhatsz.
Tahini helyett mogyoróvajat is használhatsz.Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre apró szemű zab
  • 1.5 bögre forró mandulatej
  • 1 ek. tahini
  • 1 darab banán felkarikázva
  • 1 marék banáncsipsz összetörve (a tetejére)
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a zabot a tejjel, és lefedve tedd félre 10 percre. Ha ezzel megvagy, keverd el a többi alapanyaggal, majd a  banáncsipsszel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek