Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

Csokis és vaníliás változatban is finom.
Csokis és vaníliás változatban is finom.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 50 deka szőlő
  • 40 deka csokidarabos keksz durvára összetörve
  • 250 g mascarpone
  • 1 pohár vaníliás joghurt
  • 4 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1 rúd vaníliarúd kikapart magja
  • felvert tejszín és csokoládészirup a tetejére
  • 0.5 deci desszertbor (tokaji aszú)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a szőlőt tedd félre, a többi hozzávalót keverd sűrű krémmé. A 3 hozzávalót rétegezd poharakba, majd adj neki néhány órát a hűtőben. Tejszínhabbal és csokoládöntettel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek