Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

Csokis és vaníliás változatban is finom.
Csokis és vaníliás változatban is finom.Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 50 deka szőlő
  • 40 deka csokidarabos keksz durvára összetörve
  • 250 g mascarpone
  • 1 pohár vaníliás joghurt
  • 4 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1 rúd vaníliarúd kikapart magja
  • felvert tejszín és csokoládészirup a tetejére
  • 0.5 deci desszertbor (tokaji aszú)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a szőlőt tedd félre, a többi hozzávalót keverd sűrű krémmé. A 3 hozzávalót rétegezd poharakba, majd adj neki néhány órát a hűtőben. Tejszínhabbal és csokoládöntettel a tetején tálald. 

kapcsolódó Cseresznye nélkül nincs élet
Cseresznye nélkül nincs élet

Pite, leves, bor vagy pálinka, cseresznyéből mindenki készíthet valami kedvére valót.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyorsan összedobható pad thai izgalmas és egészséges ebéd lesz

Nálunk most ramentésztából sikerült remekül az eredetileg pirított rizstésztából készülő finomság. Ha épp ez van otthon, emiatt ne mondj le az egzotikus fogásról, mert ha a kötelező tofu, tamarind és tojás benne van, már csak kedvenc zöldségeidet kell felaprítanod.

szeptember19., 10:24

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Jeges málnamousse máklikőrrel – gyors és nagyon finom nyári desszert

A málnás édességekhez remekül illik a máklikőr, de ha épp az nincs kéznél, a málnás és a mandulás változatokkal meglocsolva is nagyon finom lesz ez a desszert.

augusztus7., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

július2., 10:44

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Mustra