Olaszosan a legfinomabb.Claudia Badea
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb szelet bármilyen tengeri halfilé
- 2 ek. olívaolaj
- 1 nagy ek. vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 2 ek. zöld olívabogyó (magozott)
- ízlés szerint só, bors, friss kapor és oregánó
- 1 tk. barna cukor
- 1 nagyobb darab kaliforniai paprika összevágva
- 2 darab édesburgonya apróra vágva
- 2 ek. liszt
- 1 deci vörösbor
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 deci alaplé
- 1 ek. balzsamecet
Elkészítés:
Pirítsd le a befűszerezett, kissé belisztezett halat az olajban, majd dobd mellé a zöldségeket is néhány percre. Ezek után mehet hozzá a többi szükséges alapanyag, majd 10 perc alatt főzd készre a keveréket.