Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

Olaszosan a legfinomabb.
Olaszosan a legfinomabb.Claudia Badea

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet bármilyen tengeri halfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 2 ek. zöld olívabogyó (magozott)
  • ízlés szerint só, bors, friss kapor és oregánó
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika összevágva
  • 2 darab édesburgonya apróra vágva
  • 2 ek. liszt
  • 1 deci vörösbor
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 deci alaplé
  • 1 ek. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le a befűszerezett, kissé belisztezett halat az olajban, majd dobd mellé a zöldségeket is néhány percre. Ezek után mehet hozzá a többi szükséges alapanyag, majd 10 perc alatt főzd készre a keveréket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek