Székelykáposzta egyszerűen: füstölt paprikával és hideg tejföllel kóstold meg

Ha egy jó, magyaros ebédet vagy vacsorát készítenél, dobd össze ezt a székelykáposztát! Egyszerűbb és valamivel gyorsabb, mint a töltött változat, mégis ugyanolyan finom, akár újramelegítve is!

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg sertéscomb felkockázva
  • 80 dkg savanyú aprókáposzta
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, paprika, füstölt paprika, őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 ek. sertészsír
Recept idők

Elkészítés:

Mosd át a káposztát, közben a hagymát a zsiradékon pirítsd üvegesre. Ha ezzel megvagy, add hozzá a húst, és süsd kifehéredésig. Öntsd fel egy kis vízzel, és lefedve adj neki negyedórát.

Ha elkészült, mehetnek hozzá a fűszerek, a káposzta és annyi víz, amennyi ellepi. Kis lángon főzd még 20 percen át, majd jó hideg tejföllel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek