Hozzávalók
- 1 bögre kis szemű zabpehely (hagyományos, 2,5 decis)
- 0.5 bögre cukor
- 4 ek. kakaópor
- 2 marék mandula kissé összetörve
- 6 deka vaj felolvasztva
- 1 mk. só
- 1 marék aszalt barack apróra vágva (vagy mazsola)
- 8 deka étcsoki felolvasztva
Elkészítés:
Forrázd le a zabot épp csak annyi vízzel, hogy sűrű keveréket kapj, majd tedd félre lefedve fél órát pihenni. Ha ezzel megvagy, dolgozd össze a többi alapanyaggal (ha szükséges, egy kevés zabpehely mehet még hozzá) annyira, hogy sűrű, formázható tésztát kapj. Ennek is adj fél órát a hűtőben, majd egy sütőpapírra formázz belőle kerek sütiket, és tedd egy tövid időre a fagyasztóba, hogy szépen összeálljanak. Olvaszott fehér csokival és mandulaszeletekkel díszítve még gusztusosabban néz majd ki.