A sütőtök állaga kicsit más, mint a burgonyáé, sülve se ugyanazt várd tőle. Sokkal kevésbé semleges, édesebb és izgalmasabb köret lesz a krumplinál.
Rendszertani fun fact: az édesburgonya íze hasonlít a sült tök ízéhez, de ezenkívül nem sok közük van egymáshoz. A burgonyához pedig végképp semmi.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb darab sütőtök vagy pézsmatök
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint parmezán
Elkészítés:
Vágd hasábokra, majd áztasd legalább egy fél órán át a zöldségszeleteket. Ha ezek után, már szárazon kukoricakeményítőbe fogatod, az segít abban, hogy végül ropogósabb legyen. Ha sütőben sütöd, legyen helyük szépen elterülni, mert ha egymáson sülnek, puha lesz a végeredmény. Akár sütőrácsra és sütőpapírra is teheted, ezek közül több is mehet egymás alá.
Önmagában, egy kis sóval is finom, de egy kis cayenne-bors, fokhagymapor és parmezán is nagyon jól áll neki.