Sülttök-csíkok parmezánnal

Ez a fogás izgalmas köretnek is kiváló, filmezéshez is jobb, mint a csipsz, de ha vendégek jönnek, akkor tunkolni is remek a tök-fries, amit egy kis parmezánnal érdemes feldobni, miután elkészült. További előnye, hogy a legkétbalkezesebb szakácsok sem tudják elrontani.

A sütőtök állaga kicsit más, mint a burgonyáé, sülve se ugyanazt várd tőle. Sokkal kevésbé semleges, édesebb és izgalmasabb köret lesz a krumplinál.

GettyImages-611187834
bhofack2

Rendszertani fun fact: az édesburgonya íze hasonlít a sült tök ízéhez, de ezenkívül nem sok közük van egymáshoz. A burgonyához pedig végképp semmi.

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb darab sütőtök vagy pézsmatök
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Vágd hasábokra, majd áztasd legalább egy fél órán át a zöldségszeleteket. Ha ezek után, már szárazon kukoricakeményítőbe fogatod, az segít abban, hogy végül ropogósabb legyen. Ha sütőben sütöd, legyen helyük szépen elterülni, mert ha egymáson sülnek, puha lesz a végeredmény. Akár sütőrácsra és sütőpapírra is teheted, ezek közül több is mehet egymás alá.

Önmagában, egy kis sóval is finom, de egy kis cayenne-bors, fokhagymapor és parmezán is nagyon jól áll neki.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek