Leveles tésztában sült polenta kecskesajttal, rozmaringgal és gyümölcsökkel

Nyári reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét ez a remek tésztás-kukoricakásás fogás, ami ugyan vega, de biztosan nem maradsz éhes utána. Húsos változatban hideg, napon szárított sonkaszeletekkel tálald.

Baconnel a legfinomabb.
Baconnel a legfinomabb.panco971

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy marék rukkola a tetejére
  • 2 nagyobb darab nektarin cikkekre vágva
  • 10 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 bögre kukoriakása
  • 1 ek. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 ek. puha vaj
  • 10 deka bacon kockákra vágva
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy piteformába vagy jénaiba a tésztát, kend meg tojással és süsd meg 20 perc alatt. Közben süsd meg a baconkockákat, és ha elkészültek, kanalazd a kész tésztára. A polentát puhítsd meg az ízesítőkkel úgy, hogy felforralsz 2 bögre vizet, és abban kevergeted kis lángon, amíg elkészül. Kedverd hozzá a vajat, majd öntsd a tészta és a bacon tetejére. A rukkolával, nektarinnal és a kecskesajttal a tetején, hidegen vagy langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek