Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

Más zöldségekkel is működik.
Más zöldségekkel is működik.komargallery

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka pasztinák hasábokra vágva
  • 4 ek. kissé felmelegített olaj
  • 2 ek. méz
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd hasábokra a zöldséget, majd keverd el az olajban a mézet és az ízesítőket. Ebben forgasd meg alaposan, majd alufólia alatt süsd 40 percen át. Tedd át a rácsra, és süsd további 5-10 percen át magas hőfokon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek