Négysajtos sült karfiol – köretként és könnyű vacsoraként is tálalhatod

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

Bármelyik kedvenc sajtod mehet bele.
Bármelyik kedvenc sajtod mehet bele.john shepherd

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka házi zsemlemorzsa
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. barna cukor
  • 40 deka reszelt sajt vegyesen (nálunk ementáli, trappista, mozzarella és parmezán)
  • 3 ek. tejföl
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 fej sós vízben megfőzött karfiol
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a zsemlemorzsát az olajban a cukorral, sóval és borssal és pirítsd meg kissé. 

A többi hozzávalót egy nagy tálban forgasd össze, majd öntsd egy sütőtálba és szórd meg a morzsával. Kivajazott jénaiban 15 perc alatt pirítsd meg kissé a tetejét a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek