Spenótos csicseriborsó-curry – egy szelet pirítóssal is remek vacsora lesz

A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.

Egy szelet naan tökéletes mellette.
Egy szelet naan tökéletes mellette.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy marék friss spenót
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 250 g főtt csicseriborsó
  • 0.5 fej vöröshagyma apóra vágva
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 deci alaplé
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
  • friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só, bors, garam masala
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát dobd az olajra és süsd üvegesre. Ezek után mehet bele a fokhagyma, a csicseriborsó és az alaplé. Ha összeforraltad a keveréket, fűszerezd, majd vedd le a tűzről és add hozzá a tejfölt (vagy joghurtot), a spenótot és a petrezselymet. Pofonegyszerű és nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek