Gyors, tejszínes spenótleves – sült fokhagymával a tetején lesz a legfinomabb

Egy klassz és egészséges leves, ami sült fokhagymával a tetején a legfinomabb. Ennek elkészítéséhez csak vágd félbe, olajozd és sózd meg a fokhagymákat, majd egy alufóliában 45 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Pirítóson, tésztaszószként és levesbetétként is tálalhatod – minden nem túl fűszeres fogást feldob.

A tejszínt ne hagyd ki belőle.
A tejszínt ne hagyd ki belőle.luchezar

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 6 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 1 csapott ek. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajban futtasd meg a fokhagymát, majd add hozzá a spenótot. Ezek után öntsd fel az alaplével, adj neki 10 percet, majd alaposan turmixold le. Szűrd le, fűszerezd és add hozzá a tejszínt, majd sült fokhagymagerezdekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek