Gyors, tejszínes spenótleves – sült fokhagymával a tetején lesz a legfinomabb

Egy klassz és egészséges leves, ami sült fokhagymával a tetején a legfinomabb. Ennek elkészítéséhez csak vágd félbe, olajozd és sózd meg a fokhagymákat, majd egy alufóliában 45 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Pirítóson, tésztaszószként és levesbetétként is tálalhatod – minden nem túl fűszeres fogást feldob.

A tejszínt ne hagyd ki belőle.
A tejszínt ne hagyd ki belőle.Fotó: luchezar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 6 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 1 csapott ek. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajban futtasd meg a fokhagymát, majd add hozzá a spenótot. Ezek után öntsd fel az alaplével, adj neki 10 percet, majd alaposan turmixold le. Szűrd le, fűszerezd és add hozzá a tejszínt, majd sült fokhagymagerezdekkel tálald. 

Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal
Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal

Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.

Tovább »

Még több recept

Fehérbabos csirkeleves – rengeteg friss petrezselyemmel lesz a legfinomabb ez a krémes fogás

Egy nagy kanál mascarpone és frissen reszelt citromhéj sem árt ennek a finom levesnek, aminek a tetejére nálunk a legtöbbször kéksajtmorzsák is kerülnek, hogy az egész még izgalmasabb legyen.

május23., 10:44

Ne csak köretként használd a fejes salátát, kóstold meg az erdélyi salátalevest!

Ha szereted a kaprot, abból is apríts egy nagy adagot ebbe a levesbe, ami még izgalmasabb lesz egy kevés citromhéjjal. Egyszerű, fokhagymás krutonnal a közepén tálald.

április24., 10:24

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

június10., 10:24

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Mustra