Egyszerű és elegáns fogás.Ross Woodhall
Hozzávalók 2 személyre
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 bögre rizottórizs
- 2 nagy bögre alaplé
- 1 deci fehérbor
- 1 kisebb csokor megtisztított zsenge zöld spárga
- 15 deka reszelt parmezán a tetejére
- 1 kisebb csokor friss bazsalikom a tetejére
Elkészítés:
A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd add hozzá a bort, és kevergetve hagyd elpárologni. Ha ezzel megvagy, folyamataosan adagolva és kevergetve puhítsd meg a rizst az alaplében. A spárgát főzd néhány percig lobogó, sós és kissé cukros, citromos vízben, majd vágd össze kissé. Ha a rizs megpuhult, keverd hozzá a zöldséget.
A parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején tálald. Ha szereted, citromhéjat is reszelj a tetejére.