Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

Egyszerű és elegáns fogás.
Egyszerű és elegáns fogás.Ross Woodhall

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 nagy bögre alaplé
  • 1 deci fehérbor
  • 1 kisebb csokor megtisztított zsenge zöld spárga
  • 15 deka reszelt parmezán a tetejére
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd add hozzá a bort, és kevergetve hagyd elpárologni. Ha ezzel megvagy, folyamataosan adagolva és kevergetve puhítsd meg a rizst az alaplében. A spárgát főzd néhány percig lobogó, sós és kissé cukros, citromos vízben, majd vágd össze kissé. Ha a rizs megpuhult, keverd hozzá a zöldséget. 

A parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején tálald. Ha szereted, citromhéjat is reszelj a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek