Rizzsel és burgonyával is remek.enviromantic
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg sertéshúscsíkok
- 1 ek. barna cukor
- ízlés szerint só, zöld bors, csili, fűszerpaprika
- 1 ek. finomliszt
- 1 nagyobb darab vöröshagyma apróra vágva
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek. olaj
- 1 nagy ek. vaj
- 1 ek. paradicsompüré
- 1.5 dl világos sör
Elkészítés:
1. Forgasd a húst a lisztbe, pirítsd meg a forró zsiradékok keverékén.
2. Kanalazd ki a zsiradékból, és tedd a helyére a vöröshagymát, aminek adj 6 percet.
3. Ezek után a húst tedd vissza, majd sorban a többi szükséges alapanyagot.
4. Főzd addig fedő nélkül kis lángon, amíg sűrű szaftja lesz.
TIPP: A burgonyapüré nagyon passzol hozzá, de remek köret az egyszerű rizs is.