Halas saláta retekkel, citrommal és sült kelbimbóval – csupa egészséges és finom hozzávaló

Ha több halat ennél, de valami egészségesebbet választanál a fish&chipsnél, van egy remek hírünk: a hal sokkal több fogásban: salátákban, tésztás ételekben és aromás zöldségek mellett is nagyon finom lehet. Már mutatjuk is, hogyan.

Egy kevés barna cukorral még finomabb a kelbimbó.
Egy kevés barna cukorral még finomabb a kelbimbó.Ojimorena

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet lazac kissé besózva, citromozva
  • 1 nagy csokor retek felkarikázva, besózva
  • 30 deka kelbimbó elfelezve
  • 1 ek. puha vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, barna cukor
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 1 nagy marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A halat süsd meg az olajban néhány perc alatt, a kelbimbót párold meg kissé. Ha ezzel megvagy, forgasd meg mindkettőt a fokhagymás vajban, majd keverd hozzá a többi szükséges alapanyagot és langyosan tálald. 

Habtejszín és torma keverékéből készíthetsz mellé pikáns öntetet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek