Hozzávalók 2 személyre
- 15 dkg pecorino sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 30 dkg rövid makarónitészta
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 2 ek. tejföl
- 2 ek. natúr sajtrkém
- 1 mk. barna cukor
- 10 dkg pancetta apróra vágva
- 5 dkg reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés:
1. Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a szalonnát süsd kis lángon 10 percig.
2. Reszeld le a sajtokat, és még forrón keverd a tésztához az összes szükséges alapanyaggal együtt.
3. Keverd meg jól, és tedd egy kivajazott jénaiba.
4. Süsd 10 percen át, majd még egy kis sajttal a tetején tálald.
TIPP: Készíthetsz külön szószt is, az amerikai bögrés recepttel nagyon egyszerű. A negyedbögrényi vajhoz ugyanannyi lisztet kell keverni, közepes lángon kevergeted öt percig, egy kicsit megfűszerezed sóval és borssal. Két csésze szobahőmérsékletű tejet hozzáadva még öt percig kevergesd, majd jöhetnek a sajtok, 2-2,5 csészényi az ideális mennyiség. Addig keverd, ameddig a sajt elolvad, és már kész is van. Ezt keverd el a tésztával, és mehet a sütőbe!