Megkóstolnád a sajtos-tejfölös tésztát luxusváltozatban? Már mutatjuk is!

Pecorinóval, rózsaborssal és egy kis pancettával készült ez a gyors mac and cheese, amiben a húst naná, hogy bármilyen füstölt szalonnakockákkal helyettesítheted.

Pancettával még finomabb.
Pancettával még finomabb.zkruger

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 dkg pecorino sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 30 dkg rövid makarónitészta
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. natúr sajtrkém
  • 1 mk. barna cukor
  • 10 dkg pancetta apróra vágva
  • 5 dkg reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

1. Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a szalonnát süsd kis lángon 10 percig.

2. Reszeld le a sajtokat, és még forrón keverd a tésztához az összes szükséges alapanyaggal együtt.

3. Keverd meg jól, és tedd egy kivajazott jénaiba. 

4. Süsd 10 percen át, majd még egy kis sajttal a tetején tálald. 

TIPP: Készíthetsz külön szószt is, az amerikai bögrés recepttel nagyon egyszerű. A negyedbögrényi vajhoz ugyanannyi lisztet kell keverni, közepes lángon kevergeted öt percig, egy kicsit megfűszerezed sóval és borssal. Két csésze szobahőmérsékletű tejet hozzáadva még öt percig kevergesd, majd jöhetnek a sajtok, 2-2,5 csészényi az ideális mennyiség. Addig keverd, ameddig a sajt elolvad, és már kész is van. Ezt keverd el a tésztával, és mehet a sütőbe!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek