Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

Vastag szelet sajttal készítsd.
Vastag szelet sajttal készítsd.Claudio Alexandre Cologni

Hozzávalók 2 személyre

A szószhoz

  • 2 darab csemegeuborka aprítógépben összetörve
  • 5 ek. ketchup
  • 3 ek. majonéz
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • 3 ek. szójaszósz

A hamburgerhez

  • 2 darab édes hamburgerzsömle
  • 2 nagyobb levél salátalevél
  • 2 nagyobb szelet ementáli
  • 1 tk. vaj
  • 18 deka darát marhahús
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 nagyobb szelet paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit alaposan keverd el és tedd félre. 

A húst ízesítsd, süsd meg a grillen és olvaszd a tetejére a sajtot. Az elfelezett bucikat kissé vajazd meg, és a belső felüket pirítsd meg kissé. Arra mehet a szósz, az elkészült hús a sajttal, majd annak a tetejére a többi hozzávaló. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek