Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

Naná, hogy házi tésztából a legjobb.
Naná, hogy házi tésztából a legjobb.hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag bármilyen száraztészta
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, fokhagymapor
  • 1 ek. vaj
  • 25 deka csirkemell felcsíkozva
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 20 deka reszelt mozzarella
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd a zsiradékok keverékében pirítsd fehéredésig a befűszerezett húst. Ehhez mehet a répa, majd adj a keveréknek kis lángon, fedő alatt 10 percet. Ha lejárt az idő és a tészta is megfőtt, egyszerűen keverd össze egy nagy tálban az összes szükséges alapanyagot, majd fűszerezd, ha még szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek