Hozzávalók 2 személyre
- 2 szelet lazacfilé
- 1 darab lime leve és héja
- 2 ek. olaj
- 2 nagy ek. vaj
- 1 nagy bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
- 0.5 bögre fehérbor
- 10 deka reszelt pecorino
- 2 bögre alaplé
- 20 deka spárga megpárolva, összevágva
- só és zöld bors
Elkészítés:
A vaj felében adj néhány percet a rizsnek, majd locsold meg a borral. Ha elfőtt a leve, akkor lassan adagolva, kevergetve puhítsd meg a rizst az alaplében. Ízesítsd sóval és borssal, majd add hozzá a vaj másik felét, szórd meg a sajttal és egy kevés lime-héjjal.
A spárgát főzd néhány percig sós és egy kis cukorral ízesített vízben, vágd össze, majd keverd a rizottóhoz.
A lime levével és sóval ízesített halat néhány perc alatt süsd meg egy kevés olajban, majd egyben vagy felszeleteve tálald a rizottó tetején.