Mogyoróvajas-narancsos krémmel a legfinomabb.oxyzay
Hozzávalók 2 személyre
A mogyoróvajas krémhez
- 3 nagy ek. mogyoróvaj
- 2 ek. mascarpone
- 15 deka natúr sajtkrém
- 1 nagy ek. tejföl
- 1 mk. só
- 3 nagy ek. porcukor (vagy édesítő)
- 0.5 darab bionarancs leve és héja
- 3 ek. meggy- vagy narancslekvár a tetejére (elhagyható)
A palacsintához
- 0.5 bögre liszt
- 10 deka ricotta
- 1 nagy ek. vaj felolvasztva
- 1 mk. só
- 2 ek. cukor
- 1 mk. sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 ek. zabpehelyliszt
- 0.5 darab bionarancs leve és héja
Elkészítés:
Keverd el egy aprítógépben vagy turmixban a palacsinta hozzávalóit, pihentetsd a tésztát negyedórán át, majd egy kevés olajon süss belőle kisebb amerikai palacsintákat. A krém szobahőmérsékletű hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd ebből kanalazz minden palacsinta tetejére.