Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

Mogyoróvajas-narancsos krémmel a legfinomabb.
Mogyoróvajas-narancsos krémmel a legfinomabb.oxyzay

Hozzávalók 2 személyre

A mogyoróvajas krémhez

  • 3 nagy ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 1 mk.
  • 3 nagy ek. porcukor (vagy édesítő)
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. meggy- vagy narancslekvár a tetejére (elhagyható)

A palacsintához

  • 0.5 bögre liszt
  • 10 deka ricotta
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • 1 mk.
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egy aprítógépben vagy turmixban a palacsinta hozzávalóit, pihentetsd a tésztát negyedórán át, majd egy kevés olajon süss belőle kisebb amerikai palacsintákat. A krém szobahőmérsékletű hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd ebből kanalazz minden palacsinta tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek