Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

Citromfagyival még finomabb.
Citromfagyival még finomabb.viennetta

Hozzávalók 4 személyre

A töltelékhez

  • 30 deka ricotta
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 nagy ek. porcukor
  • 1 csipet
  • 1 ek. tejföl
  • 3 cl limoncello

A tésztához

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • szódavíz
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krém alapanyagait keverd el egy tálban, majd tedd a hűtőbe. Dobd egy turmixba a palacsintatészta hozzávalóit és keverd ki annyi szódával, amitől sűrű, könnyen adagolható tésztát kapsz. Süsd ki egy palacsintasütőben, töltsd meg a krémmel, és egy-egy nagy gombóc citromfagyival a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek