Citromfagyival még finomabb.viennetta
Hozzávalók 4 személyre
A töltelékhez
- 30 deka ricotta
- 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 nagy ek. porcukor
- 1 csipet só
- 1 ek. tejföl
- 3 cl limoncello
A tésztához
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 bögre tej
- 2 ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 darab tojás
- szódavíz
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A krém alapanyagait keverd el egy tálban, majd tedd a hűtőbe. Dobd egy turmixba a palacsintatészta hozzávalóit és keverd ki annyi szódával, amitől sűrű, könnyen adagolható tésztát kapsz. Süsd ki egy palacsintasütőben, töltsd meg a krémmel, és egy-egy nagy gombóc citromfagyival a tetején tálald.