Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

Szójaszószos csilis ketchup lehet hozzá a dip.
Szójaszószos csilis ketchup lehet hozzá a dip.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkemell csíkokra vágva
  • 1 deci szójaszósz
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 késhegynyi csili
  • 20 deka kukoricapehely durvára törve
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 4 ek. liszt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd pihentesd legalább fél órán át a szójaszósz, cukor és csili keverékében. 

Ha ezzel megvagy, rántsd ki a húsokat hagyományos módon: előbb lisztbe, aztán tojásba, majd a kukoricapehelybe forgasd meg (akár duplán is panírozhatod.)

Bő, forró olajban, oldalanként 6-8 perc alatt süsd készre.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek