Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.
Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.Wail Aldukhairy

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér, kardamom
  • 1 csipet szeletenként barna cukor
  • 15 deka zsemlemorzsa
  • 2 közepes darab tojás enyhén felverve
  • 3 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát töltsd három szélesebb tálba. 

A húst ne klopfold ki tülságosan, épp csak annyit igazíts rajta, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezd (enyhén).

Ezeket után forgasd meg a szeleteket a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő, forró olajban 7-10 perc alatt süsd készre. Pihentesd 5 percen át, és már tálalhatod is. Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek