Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.Wail Aldukhairy
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb szelet csirkemell
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér, kardamom
- 1 csipet szeletenként barna cukor
- 15 deka zsemlemorzsa
- 2 közepes darab tojás enyhén felverve
- 3 ek. liszt
Elkészítés:
A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát töltsd három szélesebb tálba.
A húst ne klopfold ki tülságosan, épp csak annyit igazíts rajta, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezd (enyhén).
Ezeket után forgasd meg a szeleteket a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő, forró olajban 7-10 perc alatt süsd készre. Pihentesd 5 percen át, és már tálalhatod is. Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.