Edd a rántott halat úgy, ahogy az angolok – fish and chips egyszerűen

Miért ne ehetenénk angolosan ezt a fogást, és ezúttal nem burgonyasalátával vagy franciasalátával tálalva?

Egy kis malátaecet is jó lehet a tetején.
Egy kis malátaecet is jó lehet a tetején.Rosanna U

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg tőkehal felszeletelve
  • ízlés szerint só, bors, citromlé, koriander, gyömbér, fokhagymapor
  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 60 dkg brugonya hasábokra vágva
  • 2 dkg sör
  • 5 ek. búzaliszt a száraz panírhoz
Recept idők

Elkészítés:

1. A halat citromozd és sózd meg.

2. A lisztet keverd el a fűszerekkel és a sörrel – annyit adj hozzá, hogy egy nagyon sűrű palacsintatészta állagot kapj.

3. Melegíts bő, forró olajat, majd mártsd a halakat előbb egy kevés lisztbe, majd tésztába, és süsd meg oldalanként 5-7 perc alatt. 

4. A burgonyát is süsd meg az olajban, majd sózd meg, és ha van otthon egy kis malátaecet, abból is locsolj rá. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek