Egy kis malátaecet is jó lehet a tetején.Rosanna U
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg tőkehal felszeletelve
- ízlés szerint só, bors, citromlé, koriander, gyömbér, fokhagymapor
- 30 dkg búzaliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 60 dkg brugonya hasábokra vágva
- 2 dkg sör
- 5 ek. búzaliszt a száraz panírhoz
Elkészítés:
1. A halat citromozd és sózd meg.
2. A lisztet keverd el a fűszerekkel és a sörrel – annyit adj hozzá, hogy egy nagyon sűrű palacsintatészta állagot kapj.
3. Melegíts bő, forró olajat, majd mártsd a halakat előbb egy kevés lisztbe, majd tésztába, és süsd meg oldalanként 5-7 perc alatt.
4. A burgonyát is süsd meg az olajban, majd sózd meg, és ha van otthon egy kis malátaecet, abból is locsolj rá.