Olaszosan lesz a legtökéletesebb a rántott cukkini

Tudjuk, hogy a hagyományos változat isteni, de ezt a verziót minden cukkinirajongónak ki kell egyszer próbálnia.

Tésztával és pirítóssal is finom.
Tésztával és pirítóssal is finom.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb darab cukkini felkarikázva
  • 2 db tojás enyhén felverve
  • 4 nagyobb ek. zsemlemorzsa
  • 4 nagyobb ek. liszt
  • 6 ek. Marinara szósz
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez
  • 25 dkg mozzarella felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

1. A cukkinit sózd be és fűszerezd, majd pihentesd 15 percig. Amikor már levet eresztett, szűrd le.

2. Ha ezzel megvagy, előbb a lisztbe, aztán tojásba, majd morzsába forgasd. Süsd ki kis lángon, oldalanként 4 perc alatt bő, forró olajban. 

3. Még forrón tedd a cukkinikre a felforrósított marinara szószt és a sajtot.

TIPP: Parmezános gnocchi vagy kenyérszeletek tetején tálald. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is mehet rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek