Tésztával és pirítóssal is finom.bhofack2
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb darab cukkini felkarikázva
- 2 db tojás enyhén felverve
- 4 nagyobb ek. zsemlemorzsa
- 4 nagyobb ek. liszt
- 6 ek. Marinara szósz
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
- 25 dkg mozzarella felkarikázva
Elkészítés:
1. A cukkinit sózd be és fűszerezd, majd pihentesd 15 percig. Amikor már levet eresztett, szűrd le.
2. Ha ezzel megvagy, előbb a lisztbe, aztán tojásba, majd morzsába forgasd. Süsd ki kis lángon, oldalanként 4 perc alatt bő, forró olajban.
3. Még forrón tedd a cukkinikre a felforrósított marinara szószt és a sajtot.
TIPP: Parmezános gnocchi vagy kenyérszeletek tetején tálald. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is mehet rá.