Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

Egy kevés tojás sem árt neki.
Egy kevés tojás sem árt neki.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag ramentészta
  • 2 darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • 4 ek. olaj
  • 1 nagy ek. méz
  • 3 ek. szójaszósz
  • 6 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors, kínai ötfűszer-keverék, tamari
  • 2 közepes karaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál. zöldhagyma zöldje
  • 2 kisebb darab csilipaprika apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymás olajban süsd meg a befűszerezett húsokat, majd vágd csíkokra és tedd félre. A tésztát készítsd el a forró alaplében. A kimaradt hozzávalókat a maradék olajon pirítsd össze, fűszerezd alaposan és tálald a ramen tetején, majd tedd rá a húst és szórd meg a zöldhagyma zöldjével. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek