A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

Borsóval és répával is feldobhatod.
Borsóval és répával is feldobhatod.chas53

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 2 ek. olaj
  • 2 deci alaplé
  • ízlés szerint fokhagymapor, só, bors
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 mk. tárkony
  • 1 ek. tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 tk. liszt
  • 1 fej karalábé felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be a csirkefalatokat, és tedd félre negyedórára. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet is keverd el egymással, és azt is tedd félre egy kicsit. Süsd meg a húst az olajon kissé, majd öntsd fel az alaplével, és add hozzá a karalábét. (Ha van otthon zöldborsó és répa, azokból is vágj bele egy keveset.) Adj neki 8-10 percet, majd kis lángon, a hőt kissé kiegyenlítve add a leveshez a tejfölös keveréket és a tárkonyt. Fűszerezd ízlés szerint, majd citromhéjjal és néhány csepp citromlével a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek