Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg beáztatott tarkabab
- 30 dkg füstölt csülök
- 2 szál sárgarépa apróra vágva
- 1 db vöröshagyma apóra vágva
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 ek. olaj
- 1 nagy ek. liszt
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, babérlevél, piros arany
- 1.8 liter víz
Elkészítés:
A csülköt vágd kisebb kockákra. Az olajat forrósítsd fel, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és adj neki 5 percet. Ezután keverd hozzá a felkarikázott sárgarépát, pár percig párold, majd szórd meg a liszttel és a pirospaprikával, alaposan keverd el, majd öntsd fel a vízzel.
Add hozzá a felkockázott füstölt csülköt, fűszereket, és főzd félpuhára. Ezután keverd hozzá a babot, sózd meg és főzd, majd amikor a bab már félig megpuhult, keverd hozzá a savanyú káposztát is, és negyedóra alatt főzd készre a levest. Nem is kell utána nehéz fogás, néhány darab tejföllel összesütött túrós palacsinta, de akár a nutellás-kókuszos is remek lesz.