Süss pulykát édesburgonyaágyon egy kevés rozmaringgal, majoránnával és sok fokhagymával!

Ki ne szeretné az édesburgonyát, mi is imádjuk. Még jobb, ha úgy készül el, hogy nincs túl sok munkánk vele. Ez a recept is ilyen, amit mi rengeteg édesre sült fokhagymával szeretünk a legjobban.

Salátával és édesburgonyával a legfinomabb.
Salátával és édesburgonyával a legfinomabb.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre

  • 80 deka édesburgonya felkarikázva
  • 2 darab pulykaszárny
  • 5 ek. étolaj
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be kissé a batátát és fűszerezd, majd tedd egy hőálló tál aljára. Erre mehet a zsiradékkal beborított és befűszerezett hús és a fokhagyma. Fedd be az egészet alufóliával és süsd 40 percen át, majd vedd le a fóliát, és adj neki még 30 percet (közben egyszer fordítsd meg). Úgy a legfinomabb, ha az édesurgonyából egy kevés vajjal és tejszínnel pürét készítesz mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek