![Salátával és édesburgonyával a legfinomabb.](https://kep.index.hu/1/0/3639/36391/363911/36391173_2780797_b3a390ed1b23344918e9b2ba4478d4b4_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 80 deka édesburgonya felkarikázva
- 2 darab pulykaszárny
- 5 ek. étolaj
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek. puha vaj
Elkészítés:
Olajozd be kissé a batátát és fűszerezd, majd tedd egy hőálló tál aljára. Erre mehet a zsiradékkal beborított és befűszerezett hús és a fokhagyma. Fedd be az egészet alufóliával és süsd 40 percen át, majd vedd le a fóliát, és adj neki még 30 percet (közben egyszer fordítsd meg). Úgy a legfinomabb, ha az édesurgonyából egy kevés vajjal és tejszínnel pürét készítesz mellé.
![Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel](https://kep.index.hu/1/0/3052/30528/305289/30528973_2343875_96d949e45ea01c34d49484a7d65ad29b_wm.jpg)
Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.
Tovább olvasom