Hozzávalók
- 60 deka liszt
- 1 mk. mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 nagy ek. barna cukor
- 30 deka tejföl
- 30 deka puha vaj
- 2 tk. só
- 1 nagyobb darab tojás
- 3 deka élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt egy nagyon kevés langyos tejben futtasd fel a cukorral, közben az összes hozzávalót vedd ki a hűtőből és hagyd szobahőmérsékletűre felmelegedni. Negyedóra után az összes hozzávalót dolgozd alaposan össze, majd hagyd egy órát lefedve, langyos helyen pihenni. Ha ezzel megvagy, nyújtsd ki, és szaggasd tetszőleges méretű pogácsákra.
Pihentesd meleg helyen a kiszaggatott darabokat is, majd ha szeretnéd, kend meg tojással és szórd meg reszelt mozzarellával (de ezek nélkül is remek.) Süsd készre a pogácsákat mérettől függően a sütőben legalább 20 perc alatt. Ha nagyobbakat szaggattál, legalább egy fél óra kell majd nekik, közepes lángon. Ahogy elkészült, vedd le a tepsiről, hogy az alja ne süljön tovább és ne keményedjen meg. Dekoráld magvakkal!