Pisztáciafagyis palacsinta – rumos csokiöntettel lesz a legfinomabb

A csokiöntet tetejére pedig ne sajnálj egy adag sós pisztáciát – a különleges aromával még jobban kiemelkednek majd az édes ízek.

A mogyorókrém is jól illik a tetejére.
A mogyorókrém is jól illik a tetejére.Selcuk1

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintához

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 3 ek. olaj
  • szódavíz

Az ízesítéshez

  • 6 gombóc pisztáciafagylalt
  • 10 deka megtisztított pisztácia kissé összetörve
  • 1.5 deci csokoládészirup
  • 0.3 deci rum
  • 5 ek. mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

Dobd egy turmixba a palacsintatészta hozzávalóit, és keverd ki annyi szódával, amitől sűrű, könnyen adagolható tésztát kapsz. Süsd ki egy palacsintasütőben, és kend meg mindegyiket mogyorókrémmel. A fagyit keverd el a megpirított pisztáciával, a csokiöntetet a rummal. A fagyival töltsd meg a már kihűlt palacsinákat, az öntettel pedig a tetejüket locsold meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek