Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

Ha van otthon sült fokhagyma, azt sem érdemes kihagynod ebből a salátából.
Ha van otthon sült fokhagyma, azt sem érdemes kihagynod ebből a salátából.nerudol

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 50 deka pulykamellszelet
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 0.5 üveg vörös pesto
  • ízlés szerint só és bors

A salátához

  • 2 marék friss, vegyes salátakeverék
  • 1 darab kígyóuborka felkockázva
  • 20 deka koktélparadicsom összevágva
  • 20 deka mozzarellagolyó
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
  • néhány evőkanál vörös pesto

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit alaposan forgasd össze néhány evőkanál pestóval, majd tedd félre. A húst pihenetsd a joghurttal elkevert pestóban, majd sózd, borsozd és süsd meg a grillen vagy egy kevés olajban. Ha van otthon sült fokhagyma, azt sem érdemes kihagynod ebből a salátából. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek