Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

Pirítóson és tésztán is finom, ráadásul nagyon egyszerű.
Pirítóson és tésztán is finom, ráadásul nagyon egyszerű.Lilechka75

Hozzávalók

  • 2 nagy csokor bazsalikom
  • 1 bögre pirított dió alaposan összetörve
  • 10 deka reszelt parmezán
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • ízlés szerint só, bors és néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy aprítógépben keverd krémesre a hozzávalókat úgy, hogy az olajat csak kisebb adagokban adod hozzá. Ha ezzel megvagy, már el is készültél. Egy kisebb, kétszemélyes adag lesz belőle, tökéletes tésztán vagy a reggeli pirítóson. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek