Parmezános-fehérboros tunkolós: bagettszeletekkel, almával és zöldségekkel is szeretni fogod

A fondü kevésbé látványos, de annál finomabb változata ez a remek, parmezános dip, amit a legjobban úgy szeretünk, ha akad a tálon mellette fokhagymás bagett, némi szőlő, olívabogyó, alma, grissini, néhány szelet napon szárított sonka és egy kevés frissen pirított dió is. Elegáns és gyorsan összedobható vacsora lesz a végeredmény.

Snidlinggel és bazsalikommal is finom.
Snidlinggel és bazsalikommal is finom.MSPhotographic

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka natúr krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 12 deka reszelt parmezán
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 deci tejszín
  • 0.3 deci fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a klassz krémmel semmi dolgod nem lesz, csak alaposan összemelegíteni minden hozzávalót egy kisebb lábasban (kezdd a tejszínnel) és alaposan összedolgozni. Ha többadagosat szeretnél,a parmezános-olaszos mellé fetás-mézest is készíthetsz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek