Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

Olaszos hangulatban a legfinomabb.
Olaszos hangulatban a legfinomabb.Banko Photographic Ltd. / Design

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 10 deka friss kecskesajt a tetejére
  • 1.5 bögre forró alaplé (hagyományos, 2,5 decis)
  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A forró alaplében, lefedve 15 perc alatt puhítsd meg a kuszkuszt, majd keverd el alaposan a paradicsomot és sajtot kivéve minden hozzávalóval. Ezek után skalpold meg a paradicsomokat, vájd ki mindegyik közepét, majd töltsd meg a kuszkusszal. (Ha melegen szeretnéd, néhány percig sütheted előtte a paradicsomokat.) Ha midnegyiket megtöltötted, morzsolt kecskesajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek