Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

Ha teheted, valódi rummal készítsd.
Ha teheted, valódi rummal készítsd.EduLeite

Hozzávalók 3 személyre

Ha teheted, valódi rummal készítsd.

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. cukor
  • 2 csipet
  • 1 kevés szóda

A toltelékhez

  • 0.3 dl. rum
  • 15 deka gesztenyepüré (édesített)
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 ek. porcukor
  • 1 deci tejszínhab felverve
  • 1 csapott mk.
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mixeld össze a tészta hozzávalóit addig, amíg krémesre keveredik. Adj neki negyedórát a konyhapulton, majd húzd fel annyi szódával, amitől folyékony és csak kicsit sűrű palacsintatésztát kapsz. Tapadásmentes serpenyőben, kis lángon süsd készre a palacsintákat. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak alaposan összekeverni (és ha szereted a meggyet, abból is dobni a krémbe egy keveset).  A felvert tejszínhabot csak a legvégén add hozzá – ehhez már ne használj robotgépet vagy turmixot. 

Ha a palacsinták langyosra hűltek, töltsd meg mindegyiket a krémmel és locsold meg egy kevés csokiöntettel, ha  van otthon belőle. A legfinomabb frissen felvert, házi tejszínhabbal a tetején lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek