Hozzávalók 3 személyre
Ha teheted, valódi rummal készítsd.
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 darab tojás
- 2 ek. olaj
- 2 ek. cukor
- 2 csipet só
- 1 kevés szóda
A toltelékhez
- 0.3 dl. rum
- 15 deka gesztenyepüré (édesített)
- 15 deka natúr sajtkrém
- 3 ek. porcukor
- 1 deci tejszínhab felverve
- 1 csapott mk. só
Elkészítés:
Alaposan mixeld össze a tészta hozzávalóit addig, amíg krémesre keveredik. Adj neki negyedórát a konyhapulton, majd húzd fel annyi szódával, amitől folyékony és csak kicsit sűrű palacsintatésztát kapsz. Tapadásmentes serpenyőben, kis lángon süsd készre a palacsintákat.
A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak alaposan összekeverni (és ha szereted a meggyet, abból is dobni a krémbe egy keveset). A felvert tejszínhabot csak a legvégén add hozzá – ehhez már ne használj robotgépet vagy turmixot.
Ha a palacsinták langyosra hűltek, töltsd meg mindegyiket a krémmel és locsold meg egy kevés csokiöntettel, ha van otthon belőle. A legfinomabb frissen felvert, házi tejszínhabbal a tetején lesz.