Ez a legfinomabb sütőtökös-narancsos palacsinta receptje

Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. A palacsintát ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.

Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, a tejet vízzel helyettesítsd.
Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, a tejet vízzel helyettesítsd.Salima Senyavskaya

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagy ek. olaj
  • szódavíz

A töltelékhez

  • 1 bögre sütőtökpüré
  • 4 ek. mascarpone
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. narancsszörp
  • 4 ek. porcukor
  • 0.5 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd tedd félre. 

A palacsintatészta alapanyagaival sem lesz több dolgod: egy robotgéppel, vagy akár egy smoothie-készítőben keverd krémesre, majd pihentesd negyedórán át. Ekkor adj hozzá annyi szódát, amitől sűrű, nagyjából krémleves állaga lesz, majd egyenként, tapadásmentes serpenyőben süsd ki a palacsintákat.

Ha langyosra hűlt, töltsd meg a krémmel és ha igazán elegáns végeredményt szeretnél, egy kevés narancslikőrrel ízesített tejszínhabot is kanalazz a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek