Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, a tejet vízzel helyettesítsd.Salima Senyavskaya
Hozzávalók 3 személyre
A palacsintákhoz
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 bögre tej
- 2 darab tojás
- 1 nagy ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 nagy ek. olaj
- szódavíz
A töltelékhez
- 1 bögre sütőtökpüré
- 4 ek. mascarpone
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
- 3 ek. narancsszörp
- 4 ek. porcukor
- 0.5 mk. só
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd tedd félre.
A palacsintatészta alapanyagaival sem lesz több dolgod: egy robotgéppel, vagy akár egy smoothie-készítőben keverd krémesre, majd pihentesd negyedórán át. Ekkor adj hozzá annyi szódát, amitől sűrű, nagyjából krémleves állaga lesz, majd egyenként, tapadásmentes serpenyőben süsd ki a palacsintákat.
Ha langyosra hűlt, töltsd meg a krémmel és ha igazán elegáns végeredményt szeretnél, egy kevés narancslikőrrel ízesített tejszínhabot is kanalazz a tetejére.