Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

Remek vegán fogás.
Remek vegán fogás.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab padlizsán felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, paprika, gyömbér, csiliszósz
  • 2 nagy ek. pirított szezámmag és mogyoró a tetejére
  • 1 tk. méz
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 0.5 fej párolt karfiol
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon pirítsd meg a padizsánokat, majd alaposan fűszerezd meg és puhítsd meg azokat fedő alatt legalább negyedóra alatt. Add hozzá a karfiolt is. Ha ezzel megvagy, sáfrányos rizs tetején tálald. Ha hússal ennéd, a zöldséggel együtt csirkemellcsíkokat is adj a raguhoz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek