Padlizsán-gránátalma saláta – egy adag csicseriborsóval teheted még izgalmasabbá

A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.

Avokádó és articsókaszívek is mehetnek bele.
Avokádó és articsókaszívek is mehetnek bele.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab padlizsán meghámozva és felkockázva
  • 10 deka baconkocka
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 2 szál szárzeller felkockázva
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj
  • 8 deka kecskesajtmorzsa a tetejére
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. balzsamecet a tetejére (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Süsd össze a bacont a hagymával, majd add hozzá a padlizsánt néhány perc után, és fedő alatt puhítsd meg. Ha elkészült, egyszerűen forgasd össze a többi alapanyaggal, fűszerezd, majd a kecskesajttal a tetején tálald. Egy kevés balzsamecet, olívaolaj és sok frissen tört bors is jól illik a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek