Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

Ezeket egy kis kézügyességgel Halloweenra is bevetheted.
Ezeket egy kis kézügyességgel Halloweenra is bevetheted.fotostorm

Hozzávalók

  • 10 deka aszalt füge apróra vágva
  • 15 deka ricotta
  • 3 ek. mandulaliszt
  • 0.5 dl. mandulalikőr
  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 kisebb darab tojás
  • 8 deka vaj felolvasztva
  • 1 mk.
  • 6 ek. cukor
  • 1 kisebb darab citrom leve és héja
  • 1 csapott ek. sütőpor
  • 1 darab narancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással alaposan a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat is dolgozd össze egy turmixban. Forgasd össze a két keveréket,  kanalazd midnegyiket muffintepsibe tett muffinpapírokba. 

Ha ezzel megvagy, mérettől függően 15-25 perc alatt süsd készre az édességeket a 170 fokos sütőben. Ha a tetejét vajas krémmel díszítenéd, a legfontsabb, hogy megvárd, amíg teljesen kihűl. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek