Egy könnyű céklasaláta tökéletes mellé.Danielle Wood
Hozzávalók
A húshoz
- 1 nagy darab oldalas (minimum egy, másfél kilós)
A páchoz
- 3 ek. ketchup
- 2 ek. szójaszósz
- 1 tk. mustár
- 2 mk. méz
- 1 mk. fahéj
- 1 nagyobb tk. füstölt pirospaprika
- 1 mk. cayenne csili
- 1 tk. fehérborecet
- 1 nagyobb mk. só
Elkészítés:
1. A húst a fehér hártyás felével felfelé fektesd le, majd a fölösleges, vékony réteget távolítsd el róla.
2. A pác alapanyagot keverd el egymással, majd dolgozd bele húsba. Tedd a hűtőbe minimum 3-4 órára, maximum egy napra.
3. Tepsi fölé helyezett rácson süsd alufóliában 120-130 fokon legalább 4,5 órán át, majd fólia nélkül 200 fokon pirítsd rajta egyet és süsd még legalább 10 pecen át.