Így lesz tökéletes a sült oldalas - nálatok is így készül?

Sokféleképpen lehet finom fogás az oldalasból, nekünk ez az egyik kedvencünk!

Egy könnyű céklasaláta tökéletes mellé.
Egy könnyű céklasaláta tökéletes mellé.Danielle Wood

Hozzávalók

A húshoz

  • 1 nagy darab oldalas (minimum egy, másfél kilós)

A páchoz

  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. mustár
  • 2 mk. méz
  • 1 mk. fahéj
  • 1 nagyobb tk. füstölt pirospaprika
  • 1 mk. cayenne csili
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 nagyobb mk.
Recept idők

Elkészítés:

1. A húst a fehér hártyás felével felfelé fektesd le, majd a fölösleges, vékony réteget távolítsd el róla.

2. A pác alapanyagot keverd el egymással, majd dolgozd bele húsba. Tedd a hűtőbe minimum 3-4 órára, maximum egy napra.

3. Tepsi fölé helyezett rácson süsd alufóliában 120-130 fokon legalább 4,5 órán át, majd fólia nélkül 200 fokon pirítsd rajta egyet és süsd még legalább 10 pecen át. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek